Här kan vi glädja alla klädintresserade med att presentera ett litet urval av dom kreationer som Majken Stetson låtit sy upp genom åren. Dom allra flesta har naturligtvis förekommit i någon eller några av bröderna Stetsons filmer. Se även filmografin, där många skapelser också finns representerade.

   
   

1965 nådde Majken Stetson för första gången på allvar ut till den stora publiken då hon presenterade ett antal trevliga och funktionella mössor döpta efter svenska städer och byar. På bilden i mitten ser vi några vackra plagg ur filmen Högt bland Saarijärvis mössor från 1967. Den prisbelönta klänningen på tredje bilden användes av Solveig Stetson i Hatten klämtar för dej 1974. På bilden bärs den av den portugisiska skådespelerskan Amalia Chapéu, som numera är ägare till den.

   
   

Ovan längst till vänster ser vi Veronica Stetson i en fantastisk dräkt ur Hat Fiction (1994). Därefter följer en uppseendeväckande dubbeldräkt som bars av Miriam Lundström och Kwame Stetson i Five Easy Brothers 1975.
På tredje bilden ser vi Eva Klämdahl iklädd det första utkastet till Stetson på takets dräkt i Lillebror och Stetson på taket (1974). Dräkten användes inte i filmen, men kom ca tio år senare att spela en viktig roll i Hatten som Gud glömde (se filmen så förstår ni varför). Längst till höger: Hercules af Hatt i den indianskinspirerade kreation som han bar i Hattjäntan 1976.

   
   

Till vänster: några statister provar sombreros som Majken designat till Hundra år i stetsonhatt år 2000. Kläderna på bilden i mitten, med tillhörande ansiktsmålning, fanns med i Hat Fiction från 1994 och vi ser från vänster till höger Ali Lundström, Sam Stetson och Oscar Stetson. Safarihattarna på sista bilden blev en stor försäljningsframgång 1966. Kortet är unikt såtillvida att det är det enda kort som någonsin tagits - bilder ur filmer undantagna - där man ser ansiktet på den legendariska skådespelerskan Zandra del Sombrero (t.v.). Den andra kvinnan är hennes väninna, mannekängen Laila Wallander.

   
   

Ett knippe exempel på plagg ur Majkens berömda sommarkollektion 1966. På bild 1 och 2 ovan visar Majkens man Sune upp två varianter av den s.k. Gunnar Sträng-badbyxan. Bild 1 visar byxorna med livrem och bild 2 med hängslen. Dom gick naturligtvis också att kombinera. Båda bars av Sune i Hattmakaren stukar alltid två gånger. På bild 3 har Leila Stetson iklätt sej en vacker stranddräkt och på bild 4 sitter en oidentifierad kvinna och filosoferar i en magnifik aftondräkt. Båda dessa dräkter bars av Majken i Hattjävlar 1968. Nedan till vänster: systrarna Ann-Christine och Els-Marie Malmgård visar kläder som kunde ses i Blommor i morsans hatt 1976. På bilden i mitten nedan har systrarna skrudat sej i kläder som märkligt nog aldrig förekommit i någon bröderna Stetson-film. Sist men inte minst ser vi Gullan Stetson och Laila Wallander iklädda två kreationer som sammanlagt förekommit i filmsammanhang inte mindre än elva gånger, Zandra del Sombrero har t.ex. haft den högra dräkten på sej i tre olika filmer.